Teambuilding

Teambuilding is het maken en vasthouden van de verbinding met elkaar. De Griekse filosoof Heraclitus zei al dat de enige constante voortdurende verandering is. Ontwikkelingen in organisaties volgen elkaar in steeds hoger tempo op. In die situatie vormen veerkracht en de mate waarin je verbinding weet te houden met jezelf en de mensen om je heen een uitdaging. 

Succes en plezier komen tot bloei wanneer je stevig in je schoenen staat. Als je fysieke, emotionele en mentale kanten met elkaar verbonden zijn, neemt je innerlijke groei een enorme spurt.

SPEL

Een van de methoden van teambuilding door BrainOn is spel, het is niet alleen ontspannend en leerzaam voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Spel helpt je denkvermogen, creativiteit, fantasie en sociale vaardigheden te verbeteren. In je werkomgeving geeft dit zelfvertrouwen, vergroot het je vermogen om samen te werken en je zult negatieve gevoelens gemakkelijker kunnen omzetten in positieve. Bovendien helpt spel om jezelf, je talenten en je interesses beter te leren kennen, zodat je kunt groeien. 

LEIDEN EN LATEN LEIDEN

Tijdens de teambuilding workshop doe je dynamische oefeningen waarbij je als groep een doel bereikt. Je hebt elkaar nodig en moet de anderen kunnen vertrouwen. Zo wint iedereen! Je groeit van die interactie en ervaart hoe je zelf in de groep staat. Je leert je individuele grenzen te stellen, leiding te geven en te krijgen. Onderling vertrouwen en teamgevoel staan altijd centraal.

PRAKTIJK GERICHTE TEAMBUILDING

De teambuilding is erop gericht de deelnemers te stimuleren deze vaardigheden in het dagelijks leven toe te passen.en ze inzicht te geven in hun kwaliteiten en wensen. Samen zullen ze onderzoeken hoe deze kwaliteiten en wensen in de praktijk vorm kunnen krijgen. Door de training zal het team efficiënter worden.

Integratie

Communicatie

Creativiteit

Leiderschap

DOELSTELLINGEN TEAMBUILDING

BrainOn raadt aan eerst je doelen vast te stellen en te benoemen wat de verbeterpunten zijn, waar je team aansturing of extra motivatie kan gebruiken.

Door vooraf te bepalen wat je met de teambuilding wilt bereiken kun je het succes ervan meetbaar maken. Daarnaast zorgt het stellen van doelen voor focus: je doet niet zomaar activiteiten en opdrachten, maar werkt samen aan een beter functionerend team. Dat is teambuilding met meerwaarde. 

Gedacht kan worden aan samenwerken, vertrouwen, plezier, communicatie en leiderschap. Om je gestelde doel tijdens de teambuilding te bereiken, kunnen we gebruik maken van verschillende dynamieken. Deze zijn ontwikkeld om het resultaat binnen je team te verhogen.

Over de workshops teambuilding

Proces

Formats

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij denken graag met u/je mee voor passende workshops voor uw organisatie.

website-homepage-04

“De Brein Fit Teambuilding Training gegeven door Laura ... raad ik aan allen aan! Het was een ontzettend leuke en leerzame training. Door het gebruik van o.a muziek en het geven van handige tips bracht de cursus echt wat extra’s met zich mee en gaf het mij handvaten voor in het dagelijks leven. Bovendien was de groepssetting een erg veilige en gezellige omgeving om gezamenlijk ons brein te trainen.”

Gianina Weerstand- 56 jaar

Vraag gratis een offerte aan