BrainOn: Voor een fit brein

Laura Kerszenblat, oprichtster BrainOn

Zolang ik me kan herinneren ben ik gepassioneerd geweest over lesgeven door middel van spel. In Argentinië verzon ik activiteiten en spelletjes die ik na school uitvoerde met mijn vrienden. 

Na mijn studie lichamelijke opvoeding ging ik meteen de praktijk in en werkte met mensen van alle leeftijden en met verschillende behoeftes; van hulp bij sporten, fysieke en mentale trainingen tot aan vrijetijdsbesteding. 

Al deze ervaring en een toegevoegde studie sports medicine en revalidatie bracht mijn aandacht op een spannend nieuw element voor mij; het mentale aspect van het menselijk lichaam. En zo besloot ik een specialisatie in cognitieve stimulatie te doen.

De toenemende vraag bij organisaties om hun groepsdynamiek, communicatie en leiderschap te verbeteren maakte dat ik toen mijn eigen praktijk durfde te openen. De visie die ik nastreefde is hieronder mooi samengevat :

“Het spel als een fundamenteel hulpmiddel op het werk speelt een leidende rol om onszelf te verbeteren en ons potentieel te ontdekken.”

Mijn leven nam weer een nieuwe wending toen ik in 2001 naar Nederland verhuisde. Het leren begrijpen van een nieuwe cultuur en me daarin integreren verhoogde mijn observatie- en inlevingsvermogen. Ik opende mijn Nederlands praktijk, waarin ik al mijn kennis kon toepassen.

Hier in Nederland werk ik al meer dan 15 jaar voor non-profit organisaties. Mijn nadruk ligt op het verminderen van stress, verscherpen van het geheugen en een betere focus. Ik stuur aan op een gezonde team dynamiek en goede communicatie.

In mijn vrije tijd breng ik mijn ideeën ook in praktijk. Ik dans graag, ga wandelen met mijn gezin, doe vaak spelletjes, ga naar het theater of de film en ik lees veel romans en wetenschappelijke artikelen. Ik weet uit eigen ervaring hoe mijn hersenen vitaal blijven, hoe vrij en blij ik me hierbij voel.

In al mijn studies, mijn werk en vrije tijd, zowel in Argentië als in Nederland, werd ik altijd gestuurd door mijn passie die ik als kind al had: Het spel.

WAAROM GEBRUIKT BRAINON SPEL?

Het ontdekken van nieuwe dingen

Het gebruiken van fantasie

Spelenderwijs fouten maken en daarvan leren

Iets volhouden, opnieuw beginnen en het beter proberen te doen

Iets overbrengen op anderen omdat het zo leuk is

Afspiegelen van de realiteit

Het verbetert de gezondheid (dopamine komt vrij) je voelt je lekkerder in je vel

Het zorgt voor gezonde relaties en helpt mee aan een goede werksfeer

Leren gaat letterlijk spelenderwijs, activeert en opent energie

Leidt tot innovatie

Wekt je leergierigheid

Je wordt uitgedaagd je grenzen te verleggen

Ingezet om doelstelling te bereiken

Spel maakt mensen SLIM!!!

Al meer dan 15 jaar biedt Brain-on trainingen aan de volgende bedrijven en organisaties:

Individuele coaching en e-coaching

Wil je jouw concentratie, focus, effectiviteit en geheugen verdiepen? BrainOn geeft je persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw behoeftes, met individuele opdrachten en interventies.

Motivatie spreker

Hoe werken de hersenen?
Hoe kunnen we ons geheugen trainen?
Inspirerende tips en trucs om mee aan de slag te gaan.

website-homepage-04

Vraag gratis een offerte aan

Vraag gratis een offerte aan