BEWEEG JE BREIN

Zo werkt de 'beweeg je brein methode'

‘Beweeg je brein’ maakt gebruik van neuroplasticiteit. Dit is het vermogen van het brein om gedurende je leven constant te veranderen.
De juiste stimulatie kan de samenwerking tussen de twee hersenhelften versterken, nieuwe connecties tussen de cellen creëren en zo de capaciteit van het brein vergroten.

Activeer en verbeter de fysieke, intellectuele en emotionele aspecten van je hersenen

BEWEEG JE BREIN METHODE

Laura Kerszenblat ontwikkelde de methodiek ‘Beweeg je brein’, een hersentraining gericht op het verbeteren van de hersenfuncties zoals focus en langdurige concentratie.

De methodiek ‘Beweeg je brein’ bestaat uit een reeks modules die gericht zijn op beweging, spel en samenwerking.

Muziek

Muziek zorgt ervoor dat in de hersenen het stofje dopamine wordt aangemaakt. Dopamine komt onder andere vrij als we plezier hebben bij het leren, bij bewegen of humor. Het is bovendien van invloed op het vermogen je te concentreren. In de workshop wordt muziek ingezet voor verschillende verrassende oefeningen die voor een ontspannen en open sfeer zorgen, maar bovenal de hersenen stimuleren.

Integratie

Beweging

Mensen die regelmatig bewegen blijken een groter hersenvolume te hebben dan degenen die dat niet doen. Door in beweging te blijven lijk je het krimpen van je brein flink af te kunnen remmen. 
Laura werkt in de workshops met dynamische oefeningen. Zonder dat je het merkt, kan deze stimulatie ervoor zorgen dat het aantal hersencellen toeneemt én dat de verbindingen tussen die hersencellen versterken.

Spel

Een van de methoden van BrainOn is spel. Het zorgt voor verrassende situaties en je vergeet ruimte en tijd. Spel helpt je je te ontwikkelen en je denkvermogen, creativiteit, fantasie, sociale vaardigheden en je zelfvertrouwen te verbeteren. Je vermogen om samen te werken wordt groter en je zult negatieve gevoelens gemakkelijker kunnen omzetten in positieve. Je motoriek en ruimtelijk inzicht nemen toe. Bovendien helpt spel je om jezelf, je talenten en interesses beter te leren kennen.

Samenwerking

Tijdens de workshop wordt gewerkt met verschillende, uitdagende teamdynamieken waarbij samenwerking centraal staat. Iedereen wint, want winnen is niet het doel maar meedoen en van elkaar leren. In de workshop wordt gewerkt aan de interactie tussen de deelnemers. Je leert je individuele grenzen te stellen, leiding te geven en te krijgen. Onderling vertrouwen en teamgevoel staan altijd centraal.

“Jouw training was zeer verrijkend, Ik pas jouw tools nu al toe bij mijn leerlingen, Bedankt! ”

Marina Feldman – 48 jaar

Over Laura Kerszenblat

Laura Kerszenblat (1969) is een bewegingswetenschapper met meer dan 25 jaar ervaring, gespecialiseerd in cognitieve stimulatie. Ze komt oorspronkelijk uit Argentinië en woont sinds 2001 in Nederland.

Onderscheiding voor 'Beweeg je brein'

De bekroonde ‘signature method’ ontwikkeld door Laura Kerszenblat heeft de stimuleringsprijs van NUZO (Netwerk Utrecht Zorg Ouderen) gewonnen, om deze methodiek toegankelijk te maken voor specialisten en vrijwilligers in hun werk met oudere migranten.

Al meer dan 15 jaar biedt Brain-on trainingen aan de volgende bedrijven en organisaties:

Individuele coaching en e-coaching

Wil je jouw concentratie, focus, effectiviteit en geheugen verdiepen? BrainOn geeft je persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw behoeftes, met individuele opdrachten en interventies.

Motivatie spreker

Hoe werken de hersenen?
Hoe kunnen we ons geheugen trainen?
Inspirerende tips en trucs om mee aan de slag te gaan.

website-homepage-11

Laatste nieuws workshops

Vraag gratis een offerte aan

Vraag gratis een offerte aan